Ja, het is mogelijk, voor maar $600.000,- per week mag je aan boord stappen van het 60 meter lange superjacht ‘Solemates’, waar alles te besturen is, met een iPad.

De Solmates is een zeer modern superjacht, dat een revolutionair nieuw systeem aan boord heeft: alle systemen zijn te besturen door de gasten, via een iPad. Als je als gast geen iPad hebt, krijg je er eentje van de kapitein als je aan boord gaat. Aan boord kunnen de entertainment- en de CV-systemen hiermee bediend worden. Ook het licht in je hut aan of uit doen, is geen probleem. En voor het ultieme vakantiegevoel: je kunt met één ‘tap’ op het scherm om een paar nieuwe cocktails vragen bij de bemanning.

Het superjacht is begin 2010 te water gelaten in Monaco. Z’n topsnelheid is 15,5 knopen en heeft een bereik van wel 7.000 zeemijlen. Binnenin worden in het interieur verschillende stijlen door elkaar gebruikt. Op het hoofddek en het dek daarboven is het overal rijk aan zonlicht, wat voor een perfecte locatie zorgt om bijvoorbeeld te dineren. Het zonnedek beschikt over een dineer-gebied en een jacuzzi. Voor het vermaak tot in de late uurtjes, is er een kleine discotheek aan boord met een speciaal licht-systeem. In totaal kunnen er 12 gasten aan boord verblijven, in verschillende hutten.

Er is echter één nadeel: het echte ‘besturen’ van het jacht met de iPad vanuit bijvoorbeeld de jacuzzi is helaas nog niet mogelijk. Misschien een idee voor in de nieuwe versie?

Bron en foto: JamesList