Opnieuw is er een schip gekaapt door Somalische piraten. Voor de kust van Oman is er een tanker gekaapt. Het gaat om een Duits schip met acht bemanningsleden aan boord. Het schip was met olieproducten op weg van de Verenigde Arabische Emiraten naar Griekenland.

Vlak voor deze kaping, hebben de piraten een ander schip laten gaan, dat in mei van dit jaar voor de kust van Oman was gekaapt. De Duitse eigenaar heeft miljoenen losgeld moeten betalen voor deze vrijlating van de 22 opvarenden.

In totaal worden op dit moment 25 schepen voor de Somalische kust vastgehouden door Somalische piraten. Daarbij zijn wel 587(!) bemanningsleden bij betrokken, volgens de Europese marinemissie tegen piraterij, Eunavfor.

587 bemanningsleden van schepen die op dit moment vastzitten.. ‘Wow’, was mijn eerste reactie toen ik dat las. Piraterij is echt een heel groot probleem, zoals wij, de studenten van de Hogeschool voor de Zeevaart in Rotterdam, ook bij het Maritime Symposium, bijna twee weken geleden, hebben kunnen zien. Ik krijg er gewoon kippenvel van als ik weer denk aan het filmpje dat we te zien kregen toen, waarin te zien was hoe een aantal Somalische piraten overmeesterd werden. Laten we maar hopen niemand het ooit hoeft mee te maken..

Bron en foto: NOS.