De Beluga Nomination is gekaapt door piraten na een aanval op de Indische Oceaan. Nu, 4 dagen na de aanval van de piraten, die op 22 januari plaatsvond, is er nog steeds geen informatie over de toestand van de bemanning van het schip.

Tijdens de middag van 22 januari is de Beluga Nomination aangevallen door een bootje met een onbekend aantal piraten. Tijdens de aanval op de Beluga zijn er lichte wapens gebruikt. De aanval vond plaats in de Indische Oceaan; om precies te zijn, 390 mijl ten noorden van het eilandje Seychelles. Het schip vaart onder de vlag van Antigua en Barbuda, en is eigendom van een Duitser. Het schip was onderweg met stukgoederen naar Port Victoria op Seychelles, toen ze werd aangevallen. De bemanning bestaat uit Polen, Filipijnen, Russen en Oekraïners. EU NAVFOR houdt de situatie in de gaten.

Het schip is in het bezit van een systeem om een nood-bericht uit te zenden, in geval van bijvoorbeeld een aanval door piraten. Dit betekent echter niet dat er altijd een reactie van één van de oorlogsschepen in de buurt komt. Dit was hier nu ook het geval: het dichtstbijzijnde oorlogsschip van EU NAVFOR was tijdens de aanval van de piraten ruim 1000 mijl van de Beluga Nomination vandaan. Het oorlogsschip lag te wachten om een schip van het World Food Programme te begeleiden, wat de primaire taak van EU NAVFOR’s missie is.

Bron en foto: EU NAVFOR.