Aan boord van het Nederlandse vrachtschip de Alexia is een Oekraïens bemanningslid om het leven gekomen. De FBI onderzoekt momenteel of er sprake is van een misdrijf. De Alexia is afgemeerd in Houston.

De Houston Chronicle meldt dat de man uit Oekraïne, die op oudejaarsavond dood is gevonden in zijn hut, ruzie had gehad met een ander Oekraïens bemanningslid. De twee zouden tijdens een oud- en nieuwfeestje met elkaar op de vuist zijn gegaan. Volgens een ooggetuige gingen ze beide gewond naar bed, maar zag het er niet levensbedreigend uit.

De Alexia, een 146 meter lang vrachtschip, was van Hamburg onderweg naar Houston, en kwam daar woensdag aan. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar het is al duidelijk dat er geen sprake is van schot- en/of steekwonden. Als er sprake is van een misdrijf, dan moet er afgesproken worden welk land de mogelijke dader gaat berechten. Het zou in Nederland kunnen gaan plaatsvinden, omdat het incident op een Nederlands schip is gebeurd. De mogelijke dader zou echter ook in Oekraïne berecht kunnen gaan worden, omdat ook het slachtoffer hier vandaan komt.

Bron: De Telegraaf en foto.