De Ocean Empire LSV (Life Support Vessel) is een superjacht, dat volledig werkt op groene brandstoffen. Het jacht wordt aangedreven door drie belangrijke bronnen van duurzame energie.

De belangrijkste bron, is zonlicht. Het superjacht is uitgerust met zonnecellen, die over haar volledige oppervlakte geplaatst zijn. De tweede bron van energie, is de wind. De wind wordt gebruikt, om met een geautomatiseerd systeem tot wel 18 knopen met het jacht te kunnen varen. In de tussentijd worden er ook meteen accu’s opgeladen. De derde bron, zijn de golven van de zee. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer modern systeem, dat vergelijkbaar is met het systeem dat ook in hoge wolkenkrabbers wordt gebruikt om de schommelingen hoog in de lucht op te vangen. Er gewicht hangt in een open ruimte, en die vangt de bewegingen op. Hiermee wordt stroom opgewekt.

Richard Sauter, hoofd van het design van de Ocean Empire LSV, zegt dat dit een goede ontwikkeling is voor de superjacht-industrie, omdat ze nu niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Er kan vanaf nu ook gebruik worden gemaakt van duurzame energie.

Het superjacht heeft een ‘Daimler Turbo Compound BueTec’-motor aan boord, en dat is de meest geavanceerde dieselmotor ooit gebouwd. Ook haar zonnecellen zijn op dit moment de beste en de efficiëntste die er zijn. Daarnaast is ze uitgerust met veel accu’s en systemen die verspilde warmte benutten. Het superjacht is bijna 44 meter lang, ruim 15 meter breed, heeft een diepgang van slechts 0,8 meter, en weegt minder dan 85 ton. Er is plaats voor 10 gasten, en 8 bemanningsleden.

Bron: MarineLink en foto.