Opnieuw leggen de Fransen het werk voor vijf dagen neer in de Franse havens. De vakbond CGT is weer een langdurige actie begonnen. Alleen de havens van Duikerken en Calais zijn vanochtend gewoon met het werk begonnen. In Le Havre vaart alleen de ferrydienst nog, en worden er tankers gelost. De containeroverslag ligt echter volledig stil. In Marseille ligt alles helemaal plat.

De acties gaan tot maandagochtend 6:00 uur duren. De verwachting is dat er tot dan geen containerschepen zullen worden behandeld in Marseille en in Le Havre. Het laden en lossen van de containers bij de gates van de terminals zal naar alle waarschijnlijkheid alleen op vrijdag mogelijk zijn.

De aanleiding voor de staking zijn de pensioenhervormingen van de Franse regering. Deze hervormingen zouden er voor zorgen dat de werknemers langer in dienst moeten blijven, en dat er geen uitzonderingen meer kunnen worden gemaakt van de pensioenleeftijd. De Fransen willen dit niet, want ze vinden het werk in de havens zwaar, en ze willen, zoals in het verleden, hun loopbaan op jongere leeftijd kunnen beëindigen.

Bron: NieuwsbladTransport en foto.