Via de open dag van het STC afgelopen zaterdag, ben ik in contact gekomen met een stuurman van een sleepboot. Omdat ik best stage zou willen gaan lopen op een sleepboot, had ik daar wat informatie over gevraagd. Later werd ik uitgenodigd om in Dordrecht een kijkje te gaan nemen op een sleepboot van de rederij Avra, waar die stuurman bij werkt. Daar ben ik dus vanmiddag naartoe geweest, en ik heb wat foto’s gemaakt. Zowel van binnen als van buiten is het een erg mooie sleepboot. De North is 30 meter lang, 8,6 meter breed, en heeft een diepgang van 4,11 meter. Ze is slechts vier jaar oud, waarmee ze het oudste schip is van haar rederij, Avra. Haar topsnelheid van 12 knopen wordt door twee motoren van 1000 PK mogelijk gemaakt. Ik kijk echt al uit naar m’n stage.. maar nu snel weer aan m’n tentamens..