In het eerste jaar van de opleiding Maritiem Officier, krijg je meteen al te maken met projecten, die je met een groepje moet maken. Ons eerste echte project dit jaar heet ‘Boa Vista’, en gaat over een eiland waar bauxiet gevonden is. Bauxiet kan verwerkt worden tot aluminium.

We moesten een plan bedenken hoe we met vier zelfgemaakte schepen het gefabriceerde aluminium, zullen gaan vervoeren. Na de juiste afmetingen voor onze vier schepen berekend te hebben, hebben we voor de kerstvakantie ons model van piepschuim gemaakt. Het resultaat is op de foto’s te zien. Naast het scheepsmodel, hebben we ook de gehele infrastructuur moeten bedenken, terwijl we rekening moesten houden met mens en milieu. De infrastructuur hebben we uiteindelijk in het groot uitgewerkt op de achterkant van een oude zeekaart.

Ik vond het een leuk project, want de theorie die we geleerd hadden, onder andere van het vak Beladen, konden we nu naar de praktijk brengen. En het is nog leerzaam ook!