Het nieuwste containerschip van China Shipping, de CSCL Star, die maar liefst 14.100 teu groot is, is afgelopen weekend aan haar eerste reis begonnen. De verwachting is dat ze rond 21 februari voor het eerst de Rotterdamse haven zal gaan aanlopen.

Afgelopen weekend werden de eerste containers op het schip geladen in Shanghai, dat vooraf gegaan is met een feestelijk ontvangst. Er worden alleen nog in Ningbo containers bijgeladen, om die later af te kunnen leveren in Felixstow, Hamburg en Rotterdam.

De CSCL Star is de eerste in de reeks van acht record-schepen van China Shipping. Op dit moment varen er wereldwijd maar acht grotere schepen dan de CSCL Star; dit zijn de E-klasse schepen van Maersk. Het plan is dat vijf van de in totaal zeven zusterschepen van de CSCL Star bij de vloot gaan komen. Al deze schepen gaan ingezet worden in de AEX1-dienst, die samen met Evergreen gerund wordt. Deze Taiwanese rederij levert vier schepen van 8.073 tot 10.062 teu, en China Shipping vult dit aan met zes andere schepen, die variëren van 8.530 tot 9.580 teu.

Bron en foto: NieuwsbladTransport.