Gisteren, in de vroege uurtjes, is er een bulk carrier, genaamd Eagle, nabij Somalië door een aantal piraten, die in één bootje zaten, aangevallen. Er werden door de piraten lichte wapens en een raketwerper gebruikt. Er is één granaat met de raketwerper afgevuurd, voordat de piraten aan boord van het schip gingen, en het schip kaapten.

Sinds de aanval, die plaats vond op zo’n 490 zeemijl ten zuiden van Oman, is er geen contact meer met het schip geweest. De Eagle, een schip dat onder de vlag van Cyprus vaart, is eigendom van een Griek. Er zijn 24 Filipijnen aan boord, en het schip was, voordat het aangevallen werd, onderweg van Aqabar (Jordanië) naar Paradip (India). Het is nog niet bekend hoe het met de bemanning gaat. EU NAVFOR houdt de situatie goed in de gaten.

Bron en foto: EU NAVFOR.