De kapitein van een sleepboot uit het Australische Brisbane is daar benoemd tot een ware nieuwe held. De kapitein slaagde erin om met zijn sleepboot een stuk loopbrug, dat was losgeraakt, tegen te houden, en er voor te zorgen dat de Gateway Bridge, een belangrijke brug, niet zou beschadigen. De schipper is hierdoor benoemd tot lokale held.

Er werd door de waterpolitie ter plaatsen gevreesd dat de 300 meter lange losgebroken sectie van de loopbrug te pletter zou slaan tegen de grote brug. Het loopbrug-deel was gisterenavond 23:00 uur lokale tijd losgebroken door het hoge water en de sterke stroming. De waterpolitie bleef er bij in de buurt. Toen duidelijk werd dat het drijvende gevaarte recht op de brug af ging, werd de sleepboot ingezet. Iedereen in Brisbane hield zijn of haar hart vast tijdens de operatie, want dit was op televisie te zien.

Uiteindelijk heeft de sleepboot het gevaarte tegen weten te houden, en is verdere schade voorkomen. Er is niemand gewond geraakt. Na een aantal uren, nadat het gevaar volledig was geweken door het hele deel gecontroleerd onder de brug door te laten gaan, is de Gateway Bridge weer vrijgegeven.

De loopbrug zou in verband met de veiligheid in delen afgebroken worden, maar daar was het dus al te laat voor. Volgens getuigen was er een luide knal te horen, voordat het grote betonnen deel in het water verdween. Het is ook niet zo gek dat dit gebeurd is, want volgens de politie dreef de loopbrug met maar liefst 21 knopen richting de Gateway Bridge.

Bron en foto: The Australian.