De Douane en de Nationale Recherche zijn erin geslaagd een illegale drugssmokkel te onderscheppen. Het gaat hier om maar liefst 145 kilo cocaïne, dat in een container, die afkomstig is uit Peru, zat. De drugs zaten verborgen in de haspel van een lier. Twee speurhonden van de Douane merkten de drugs in de haspel op, nadat er een gaatje in was geboord. De onderschepte cocaïne heeft een totale waarde van vijf miljoen euro.

De cocaïne zat verborgen in 47 ronde en rechthoekige pakketten die in een dichtgelaste stalen buis in de kern van de haspel verstopt waren. De Nationale Recherche heeft de container meteen al gevolgd nadat deze 4 februari was afgeleverd in Spijkenisse. De lier is daar uit de container gehaald en is afgelopen dinsdag naar een loods in Rucphen gebracht.

Op die dinsdag zijn er ook meteen drie mannen aangehouden door de Nationale Recherche op verdenking van betrokkenheid bij deze illegale drugssmokkel. Het gaat om twee Nederlanders en een Colombiaan. Het is volgens de politie nog niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen plaats zullen gaan vinden.

Bron: NieuwsbladTransport.