Je hebt van die dagen, dan denk je dat er geen einde aan komt. Deze dag was anders, het was eerder: is het nu al 17:30?! Er stonden vandaag twee herkansingen gepland: die van HU en die van VI. Aangezien ik een ruime voldoende had voor HU, hoefde ik in ieder geval de eerste twee uren niet naar school. Daarna hadden tijdens het derde en het vierde uur sommige studenten een gesprek met hun studieloopbaan-coach, maar dat gesprek had ik vorige week al gehad. Het vijfde tot en met het achtste uur is er op dinsdag altijd de twee uur durende praktijkles van EL. Deze week waren wij als laatste aan de beurt, dus had ik in totaal de eerste zes uren vrij.

Op weg naar school, zag ik één van de Matador-bokken bij het STC voorbij komen. Deze werd voortgesleept door een klein sleepbootje. Ik was helaas net niet op tijd om zo dichtbij mogelijk te komen, want er zat behoorlijk wat vaart in de combinatie. Wat de bok precies tilde weet ik niet, maar het zag er wel zwaar uit. Nadat ik de foto’s gemaakt had, ben ik naar boven gegaan, en heb ik nog een stuk VI geleerd, samen met wat vrienden. Na een klein uurtje was het dan eindelijk tijd voor EL. Tijdens de praktijklessen krijg je een boekje met opdrachten, en die moet je aan het eind van de periode helemaal doorgewerkt hebben. Deze keer moesten we een opdracht doen met een transformator.

Na EL was het dan eindelijk tijd om de herkansing te gaan maken. Het negende en het tiende uur vind ik hier nou niet bepaald de geschiktste tijd voor, maar goed. Na een tijdje wachten, mochten we beginnen. Voor de eerste toets had ik een 5,3, en dat was dus net 0,2 te weinig voor een voldoende. Op zich heb ik het gevoel dat ik deze herkansing beter heb gemaakt dan die eerste toets, dus laten we hopen dat het positief uitpakt. Rond 17:30 uur was iedereen klaar, en was het tijd om met z’n allen naar huis te gaan.