Door de vertraging van de CSCL Star, konden wij dit schip gisteren vanaf de Maasvlakte helaas niet spotten. Toch heb ik de hele tijd de gang van zaken via AIS gevolgd. Aan het begin van de avond was de CSCL Star weer onderweg, en wel naar de ECT Terminal op de Maasvlakte. Haar ETA was inmiddels al weer een paar keer aangepast, en op dat moment stond het op 23:30. Rond 22:00 kwam het schip in de buurt van Hoek van Holland, dus vanaf toen ben ik de Star live blijven volgen. Er gingen al drie sleepboten van het bedrijf Kotug richting de CSCL Star. Na een tijdje naderde de Star de sleepboten, en hadden de sleepboten het heft in handen. De bocht naar stuurboord werd gemaakt, en het schip was nog een paar honderd meter verwijderd van haar ligplaats. Ongeveer rond middernacht werden de trossen overgedragen aan de roeiers, waarna een paar minuten later de CSCL Star dan eindelijk in Rotterdam was aangekomen. De mooie, exclusieve foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door een roeier op locatie.