Al lange tijd volgden we de nieuwe CSCL Star, die dit weekend na haar eerste reis op de Maasvlakte zou gaan aanmeren. We wilden de CSCL gaan spotten, omdat het toch wel bijzonder was dat dit grote schip haar eerste reis zou eindigen in Rotterdam. Na haar ETA de laatste dagen gevolgd te hebben, bleek dat ze vandaag om 10:00 de haven zou binnenlopen. Vanochtend dus vroeg opgestaan, voor een zaterdagmorgen, en op weg gegaan naar de Maasvlakte. Ondanks de regen, was het zicht nog best aardig. Je kon niet mijlen ver kijken, maar dit maakte het natuurlijk wel spannender: welk schip zou er nu weer aankomen?. Helaas hebben we de CSCL Star nooit gezien, want ze ligt op dit moment nog steeds in het ankergebied. Toch heb ik nog andere schepen kunnen spotten, en die foto’s komen in dit bericht en de twee volgende berichten.

Het eerste opvallende schip was de Al Manamah. Heel even leek het erop dat de CSCL Star er al aan kwam, maar dat veranderde toen we het ‘UASC’ op de romp konden lezen. De Al Manamah is een containerschip van 306 meter lang en 40 meter breed. Ze is in 2008 gebouwd, en vaart in dienst van de United Arab Shipping Company. Het schip, met een diepgang van 11,7 meter, is één van de 61 schepen van de vloot van UASC. Het is een klasse A7-schip van de rederij, met een capaciteit van 6.921 teu. Het schip is dus een stuk kleiner vergeleken met de CSCL Star, maar het was toch leuk om haar voorbij te zien komen.