Het tweede opvallende schip was de Cosco Oceania. Er was al even een deel van een brug van een schip te zien achter de dijk, maar door de regen was moeilijk te zien van wat voor soort schip het precies was, en waar het naartoe ging. Opnieuw dachten we dat dit schip de CSCL Star zou zijn, maar de romp van het schip, dat naarmate het schip dichterbij kwam, steeds grijzer werd, ontkrachtte deze gedachte. Na een tijdje werd zichtbaar dat de Maersk Penang aan de kant ging voor de Cosco Oceania; vandaar dat de Maersk zo’n rare koers en vaart aanhield, namelijk heel dicht langs de wal en erg langzaam. De Cosco Oceania was dus het eerste schip dat voorbij kwam. Er lagen al vier sleepbootjes te wachten om beide schepen te begeleiden naar hun ligplaatsen.

De Cosco Oceania is een containerschip van 349 meter lang en 46 meter breed. Ook dit schip werd in 2008 gebouwd, en heeft een diepgang van 11,5 meter. Dit schip kwam dus een stuk meer in de buurt van de afmetingen van de CSCL Star. Het schip werd opgepikt door twee van de vier sleepbootjes, en werd richting de ECT gebracht. Erg leuk om dat een keer te zien, en vooral hoe de sleepbootjes (achteruit) met het schip gaan meevaren, om de lijnen zo snel mogelijk te kunnen verbinden.