Het derde en laatste opvallende schip was de Maersk Penang, het schip dat achter de Cosco Oceania binnenkwam. Ook voor dit schip lagen twee sleepbootjes klaar. In eerste instantie leek het dus alsof de Penang als eerste zou binnenlopen, maar de Cosco mocht blijkbaar voor gaan. Toen we voor het eerst een glimp van de Penang zagen, was dat de brug, waar een flinke rookpluim vandaan kwam. Dit is zelfs op de verregende foto’s te zien. De Maersk Penang is, zoals op de foto’s te zien is, een containerschip. Het schip is in 1998 gebouwd, en heeft een lengte van 210 meter, en een breedte van 26 meter. De Penang vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een diepgang van precies 9 meter. Ik vind het best jammer dat we de CSCL Star niet hebben kunnen zien, maar de andere schepen die we gezien hebben, maakten toch wel weer een deel goed. Volgende keer beter..