Hyundai Heavy Industries, het Koreaanse bedrijf, heeft de opdracht gekregen van Dockwise om haar unieke en revolutionaire type 0-schip te gaan bouwen. Dit is een opdracht met een totale waarde van bijna een kwart miljard dollar. Het schip dat gerealiseerd gaat worden krijgt een laadvermogen van 110.000 ton, en dat maakt dit nieuwe schip het schip met wereldwijd het grootste laadvermogen in de sector van het maritieme vervoer van grote objecten.

Met deze bouw probeert Dockwise haar positie in de wereldmarkt te verstevigen. Dockwise bezit op dit moment al alle afzinkbare zware-ladingschepen van 41.000 tot 73.000 ton. Deze schepen zijn voortgekomen uit een fusie van Dock Express en Wijsmuller Transport.

Het nieuwe vaartuig moet 275 meter lang, en 70 meter breed gaan worden. Hyundai krijgt er een krappe twee jaar de tijd voor om het schip te bouwen, want de oplevering moet in het laatste kwartaal van 2012 gaan plaatsvinden. Alle proefvaarten moeten dan al gemaakt zijn. Het in Breda gevestigde Dockwise heeft de financiering van het project inmiddels al rond.

Topman André Goedeé van Dockwise vertelt dat Hyundai de eerste keus was vanwege diens goede reputatie als het gaat om het tijdig en binnen budget afleveren van projecten. Hij vertelt ook dat dat de rederij er vertrouwen in heeft dat het schip beschikbaar kan zijn op de overeengekomen datum.

Bron: NieuwsbladTransport en foto.