Somalische piraten hebben opnieuw een olietanker gekaapt. Dat is al de tweede deze week. Eerder deze week was de Italiaanse olietanker de Savina Caylyn al aangevallen en gekaapt door gewapende piraten. De tanker werd beschoten met kleine vuurwapens, en er werden vier granaten afgevuurd. Het schip was onderweg naar Maleisië, toen het met haar 22 bemanningsleden gekaapt werd. Voor zover bekend zouden er bij de kaping geen gewonden zijn gevallen. De Savina Caylyn is maar liefst het 34e schip dat op dit moment in handen is van Somalische piraten.

De piraten hebben dus nu opnieuw toegeslagen, door de supertanker of vlcc de Irene SL te kapen. Dit is een Griekse tanker van drie voetbalvelden (of 333 meter) lang. Het opvallende is dat het niet vaak gebeurd is dat piraten zo’n grote tanker hebben gekaapt, want dit is de vierde sinds 2008.

De Irene SL heeft 25 bemanningsleden aan boord, en heeft ongeveer twee miljoen vaten olie aan boord, dat een totale waarde heeft van tweehonderd miljoen dollar. Ook is de plek van het voorval opvallend, want het schip is gekaapt nabij de kust van Oman. Het lijkt erop dat de Somalische piraten steeds vaker verder van huis toeslaan. De Irene SL was vanuit Koeweit onderweg naar de Verenigde Staten.

Bron: NieuwsbladTransport en foto.