Baggeraar Boskalis heeft haar eerste contacten gelegd met Japan, om daar mee te gaan helpen met de wederopbouw na de aardbeving en de tsunami vorige week. De rederij uit Papendrecht zet vooral in op zwaar hijswerk en bergingsklussen in de getroffen gebieden.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis, vertelde ook dat Boskalis een project in de haven van de Libische hoofdstad Tripoli heeft stilgelegd. Berdowski gaf aan dat hij geen risico wilt nemen, en dat hij alle werknemers van Boskalis uit het gebied heeft laten halen. De werkzaamheden zullen weer vervolgd gaan worden als het rustiger wordt in het land.

Bovenstaande informatie werd door Berdowski verteld in een toelichting op de jaarcijfers van Boskalis. Toen de jaarcijfers bekend werden gemaakt, werd duidelijk dat Boskalis vorig jaar een recordwinst heeft geboekt, mede door de overname van Smit Internationale. Er werd een winst geboekt van 310,5 miljoen euro, tegenover 227,9 miljoen euro in 2009. Met een stijging de omzet van 23% tot 2,67 miljard euro, zijn deze cijfers beter dan dat de analisten hadden verwacht.

Bron: NieuwsbladTransport en foto.