Drie Nederlandse mannen uit Arnemuiden worden sinds gisterenavond vermist, nadat hun garnalenkotter, de Nieuwpoort 28, was omgeslagen. Het ongeluk vond plaats voor de Franse kust, op ongeveer 25 mijl van Duinkerken.

Rond 22:00 uur gisteravond werd er een noodsignaal door de kotter uitgezonden. Er werd meteen actie ondernomen, maar toen nog zonder resultaat. Vanochtend is de grote zoekactie na zonsopgang hervat, met onder andere helikopters en duikers. Ook werden er meerdere schepen ingezet, waaronder een schip van de Franse marine.

Belgische duikers hebben de omgeslagen kotter van dichtbij verkend, maar tot nu toe is er helaas nog geen spoor van de vermiste Nederlanders. De kotter is 19,6 meter lang, en het is niet bekend of er op het moment van omslaan door de bemanning werd gevist. Een harde wind bemoeilijkt de zoekactie.

Bronnen: NU.nl en le Parisien en foto.