Gisteren viel me op dat het containerschip dat ik eerder deze week gespot had, meteen weer weg was toen ik op school kwam. Gelukkig lag er vandaag toch weer een nieuw schip voor de kade van het STC, namelijk de Bornholm. Dit schip is een vrachtschip dat in dienst is voor de rederij Buss. Het schip zelf is 118 meter lang, en 15 meter breed. De Bornholm vaart onder de vlag van Cyprus, en heeft een diepgang van 5,1 meter. Wat me wel opviel, is dat op de foto van dit schip op de website van de rederij zelf, de brug heel anders is als zoals die er nu uitziet, en dat het schip op die foto blauw met rood geverfd is. Wellicht is het schip een tijdje geleden (voor een gedeelte) opgeknapt. Ook was het opvallend dat dit schip andersom aan de kade lag dan normaal, namelijk met de brug aan de kant van de Jobshaven. Maar dat maakt natuurlijk niets uit, een keertje verandering kan nooit kwaad.