Het heeft even geduurd, maar nu heb ik toch even tijd om een berichtje te plaatsen. Door een vrij druk weekend, waarin ik veel tijd heb besteed aan een verslag voor een project waarin we een schip moesten bouwen, was er helaas geen tijd over voor de website. Afgelopen vrijdag lag dit schip namelijk al voor de kade van het STC: de Pirita. De Pirita is een vrachtschip van 133 meter lang en 19 meter breed. Het schip vaart onder de vlag van Cyprus, en heeft een diepgang van 6,9 meter. Voor zover bekend is dit schip in dienst bij de rederij Navi Shipping, en is het in 1995 gebouwd.

Opvallend is dat het schip al vele keren van naam veranderd is. De naam van het schip was namelijk eerder ‘Wec Majorelle’, ‘Nova’, ‘OOCL Neva’ en ‘Norasia Adria’. Het schip bevindt zich overigens op het moment van schrijven van dit bericht op de Ierse Zee, en is kort geleden vertrokken vanuit Dublin naar Greenock. Dat is al best een eind van Rotterdam vandaan.