Gisteren ben ik met drie vrienden naar de Waalhaven afgereisd, om daar een rondleiding te krijgen van iemand van Rolldock op de Rolldock Sun. Maandag zagen we de Rolldock binnenkomen, terwijl we op school zaten, en toen kwamen we op het idee om contact te zoeken met deze rederij, om te vragen of het mogelijk was om een rondleiding te krijgen. Dit was goed, en zo stonden we dus gisterenmiddag voor de slagboom bij kade waar de Rolldock Sun ligt. We kregen een rondleiding door heel het schip: van de brug tot het laadruim. De Rolldock Sun is een schip van 142 meter lang, 24 meter breed. Het bijzondere aan dit schip is dat de lading er op drie manieren op geladen kan worden: via de kranen, door af te zinken, en via de grote ‘deur’. Het schip is in 2010 afgeleverd, en heeft een diepgang van 4,7 meter. Ik vond het erg leuk om dit schip eens van dichtbij te bekijken, en ik heb er dus flink wat foto’s van gemaakt. Wie weet ga ik wel stage lopen op dit schip, of op één van de zes nieuw bestelde schepen van Rolldock..