Onboard-Napa, een bedrijf dat verschillende software voor schepen levert, heeft een contract getekend met de Holland America Line (HAL). Onboard-Napa zal de 15 schepen van de HAL gaan voorzien van een aantal software-systemen, namelijk de ‘NAPA Voyage Reporting’, het ‘NAPA Electronic Logbook’ en het ‘NAPA Office Reporting Portal’. De NAPA Voyage Reporting-software is ontworpen voor het gebruik met de gehele vloot van een rederij. De software kan verschillende gegevens van de schepen met elkaar vergelijken, zoals het brandstofverbruik en het waterverbruik. De software kan in principe voor elk soort data gebruikt worden, op wat voor schip dan ook. Er kan bovendien worden gekozen uit de mate hoe geautomatiseerd de software werkt: van de handmatige invoer van data, tot het automatisch opslaan van deze data.

De NAPA Voyage Reporting-software wordt gebruikt in combinatie met het NAPA Electronic Logbook, waardoor de verschillende gegevens veel gemakkelijker worden verwerkt. Het digitale logboek wordt de vervanger van het traditionele logboek op de schepen. De nieuwe software zorgt ervoor dat alles duidelijk en snel opgeslagen kan worden. Ook is alle informatie nu beschikbaar vanaf elk punt op het schip, dus er hoeft niet meer met boeken gesleept te worden. De NAPA Office-software maakt het mogelijk om alle gegevens grondig te analyseren. Dit systeem is website-gebaseerd, dus overal op het interne netwerk van het schip kunnen de reisverslagen, logboeken en snelheid- en verbruik-grafieken opgevraagd worden. De HAL gaat alle systemen vooral gebruiken om haar olie-, energie- en water-verbruik te monitoren. Ook zullen er de draaiuren van verschillende systemen aan boord mee bekeken gaan worden. Al deze informatie zal naar het NAPA Office-systeem op het hoofdkantoor worden verstuurd, zodat dit ook op het kantoor bekend is.

Bron en afbeelding: MarineLink.