Heesen Yachts heeft ‘s werelds eerste 50 meter lange jacht, dat volledig uit aluminium bestaat, te water gelaten. Het gaat om het type YN 15250, dat in de scheepswerf is Oss is gebouwd. Het schip is door de eigenaar gedoopt onder de naam Satori. Deze naam is van Boeddhistische afkomst.

Het jacht heeft een ‘gross tonnage’ van 499 en een topsnelheid van 24 knopen. Hiermee is het één van de snelste jachten van 50 meter lang ter wereld. Bij de bouw van het jacht is van een geavanceerde en efficiënte romp gebruik gemaakt. Het jacht wordt aangedreven door twee motoren die elk 2.720kW aan vermogen leveren. Door de zuinige motoren kan het schip tot wel 3200 zeemijlen ver varen, met een snelheid van 12 knopen.

Het interieur is ontworpen door de Franse ontwerper Rémi Tessier. Tessier heeft alles zo ontworpen dat het interieur er op het eerste gezicht heel simpel uit ziet, maar als je beter gaat kijken, dan kom je er toch achter dat er heel goed nagedacht is over elk klein detail.

Aan boord van het schip is er plaats voor tien gasten. Er zijn slaapplaatsen in de ‘master suite’ en in de vier gasthutten. Het hoofddek is verdeeld in verschillende delen, met onder andere een dineer-gedeelte. Verder is er een zonnedek, een jacuzzi en een bar. De Satori wordt volgende maand opgeleverd, na een paar intensieve beproevingen op de Noordzee.

Het jacht zal worden aangestuurd door tien bemanningsleden, waaronder de kapitein. Ten slotte heeft het jacht een breedte van 9 meter, en een diepgang van 2,65 meter.

Bron en foto: SWZ Online.