Het Deense Maersk krijgt er een nieuwe dochterrederij bij, genaamd Seago Line. Deze rederij zal vanaf volgende maand actief worden binnen het Europese vervoer. Hiermee is Seago Line de vijfde dochterrederij van Maersk. Safmarine, MCC Transport, Mercosul Line en Maersk Line behoorden al eerder tot haar dochterrederijen.

Het hoofdkantoor van Seago Line zal in Kopenhagen worden gevestigd. Het is de bedoeling dat deze nieuwe rederij alle intra-Europese transporten van Maersk Line en Safmarine gaat overnemen. Verder zal ze diensten gaan verlenen op de Middellandse Zee, en zal ze gaan varen tot aan Rusland en de Baltische Staten. Er zullen gewoon dezelfde schepen en materieel gebruikt gaan worden, want dit is bij Maersks andere dochterrederijen ook al het geval. Wel gaat Seago Line zich actief richten op het vervoer van koelcontainers.

Maersk heeft van de oprichting van deze nieuwe rederij het hoofddoel om meer ‘shortsea’-lading te gaan vervoeren. Voor Maersk wordt dit beschouwd als een groeimarkt, en ze willen hun marktaandeel gaan verdubbelen naar 15%. Ook benadrukt de oprichting de ambitie van Maersk om zo milieuvriendelijk mogelijk te worden.

Bron: NieuwsbladTransport en foto.