Een Spaans marineschip heeft afgelopen maandag vermoedelijke piraten gestopt. Er werd door een vissersboot een verdacht schip gemeld op zo’n 260 zeemijl ten noord-westen van de Seychellen. De vissersboot meldde dat er een schip, dat lijkt op het soort schepen die gebruikt worden door walvisvaarders, verdacht dicht bij de vissersboot kwam varen. Volgens de bemanning van de vissersboot, waren er zelfs automatische wapens en bazooka’s zichtbaar op het verdachte schip. Het marineschip, dat in dienst is voor EU NAVFOR, kwam meteen in actie, en zette haar helikopter in om de situatie te gaan verkennen.

De vermoedelijke piraten probeerden twee keer te vluchten, maar dit is niet gelukt doordat de helikopter waarschuwingsschoten loste vlak voor het schip. Hierdoor stopte het schip, waarna de hele uitrusting van het schip over boord werd gegooid. Het marineschip, de SPS Canarias, arriveerde kort na deze actie, waarna de elf vermoedelijke piraten werden ingerekend en opgesloten op het marineschip. Naast het schip dat op een schip van een walvisvaarder lijkt, hadden de vermoedelijke piraten ook nog een kleiner bootje. Dit bootje werd kort naar de inrekening vernietigd. De vermoedelijke piraten zullen waarschijnlijk op de Seychellen worden vervolgd.

Bron en foto: MarineLink.