Scheepseigenaren en zeevarenden willen dat mensen ‘people power’ gaan gebruiken om hun regeringen te dwingen op te treden tegen de piraterij op zee. Er moet snel actie ondernomen worden, voordat het probleem de wereldhandel aantast en er nog meer onschuldige zeevarenden worden gemarteld of gedood. Verschillende organisaties hebben nu een nieuwe campagne gestart, genaamd ‘SOS, Save Our Seafarers’.

De organisaties die hier aan meewerken, zijn BIMCO, de ‘International Chamber of Shipping’ (ICS), de ‘International Shipping Federation’ (ISF), Intercargo, Intertanko en de ‘International Transport Workers’ Federation’ (ITF). Het doel van de campagne is om miljoenen mensen over de hele wereld te stimuleren om druk uit te oefenen op de nationale regering, om te zorgen dat piraterij serieus aangepakt gaat worden.

Kom in actie, en zorg dat de Nederlandse regering piraterij op zee gaat aanpakken. Jouw hulp is van groot belang. Klik hier om de SOS-campagne te steunen.

Bron en foto: MarineLink.