Piraten hebben nabij het Maleisische eiland Tioman een sleepboot gestolen. Het gaat om de sleepboot de Marina 26, die in dienst is bij Primarina Trading Singapore. Piraten vielen op 22 maart de sleepboot aan, kwamen aan boord, en kaapten het schip. De bemanning werd overboord gezet, en later gered. Volgens de bemanning hebben de piraten het schip helemaal groen geverfd. Het bedrijf vraagt om hulp om op uit te kijken naar de sleepboot, en, als het mogelijk, is de huidige locatie door te geven.

Toen de piraten aan boord van de sleepboot kwamen, zetten ze direct koers naar het oosten, terwijl de bemanning nog gegijzeld werd. Na een tijdje zetten de piraten de bemanning over boord in een reddingsboot. De piraten voeren gewoon door met de sleepboot, en de bemanning werd aan hun lot overgelaten. De bemanning werd in de nacht van 26 maart gered door een vissersboot die voorbij kwam varen. Deze vissersboot zette de bemanning van de sleepboot weer veilig aan land.

De kapitein van de sleepboot bevestigd dat het schip groen is geverfd. Het bedrijf, waar de sleepboot in dienst is, vermoedt dat de piraten in plaats van losgeld, alleen de sleepboot wilden hebben; wat overigens best opvallend is. Primarina Trading Singapore probeert de kaping zo veel mogelijk in het nieuws te brengen, zodat andere scheepseigenaren op gaan passen rond het gebied waar de kaping plaatsvond. Ook hoopt het bedrijf dat er wordt gelet op verdachte schepen die te koop staan, vooral in de Filipijnen en Maleisië.

Bron en foto: MarineLink.