Gisteren hebben piraten op ongeveer 320 zeemijlen ten noordoosten van het Somalische eiland Socotra de bulk carrier de Sinar Kudus gekaapt. Binnen 24 uur hebben dezelfde piraten met dit schip geprobeerd een ander schip te kapen. Vijf piraten stapten in een klein bootje, dat vanaf de Sinar Kudus te water werd gelaten. Met dit bootje hebben de piraten dat andere schip, de Emperor, aangevallen. Deze aanval is echter mislukt, omdat op de Emperor gewapende beveiligers aan boord waren. Deze beveiligers wisten de aanval van de piraten af te slaan.

De Sinar Kudus, die onder de Indonesische vlag vaart, was onderweg van Singapore naar Egypte toen ze werd aangevallen. De exacte details van de aanval zijn niet bekend, maar volgens haar bemanning kwamen er 30 tot 50 piraten aan boord van het schip. De bemanning van de Sinar Kudus bestaat uit twintig Indonesiërs. De Emperor heeft overigens haar reis veilig kunnen vervolgen.

Bronnen en foto: NieuwsbladTransport en MarineLink.