Man Diesel & Turbo heeft haar service center in Hamburg vernieuwd en gemoderniseerd. Dit service center is een belangrijke plaats waar schepen vanaf de Duitse kust naartoe gaan voor onderhoud en reparaties. Gisteren zijn alle vernieuwde ruimtes officieel heropend. Met deze verbeteringen wil het bedrijf haar efficiëntie uitbreiden en verhogen van haar diensten in de scheepvaart. MAN Diesel & Turbo heeft het service center een speciale naam gegeven, namelijk het ‘PrimeServ Centre’, omdat de diensten zullen gaan worden verleend onder het merk PrimeServ.

Ongeveer 300 medewerkers van het bedrijf hebben sinds december 2010 in het service center gewerkt aan de vernieuwingen. Er zijn een aantal machines en systemen vervangen of gemoderniseerd. Ook het gebouw zelf heeft een opknapbeurt gekregen. De totale kosten voor de modernisering bedragen vier miljoen euro. Het doel van de vernieuwingen was om de doorlooptijden en de kwaliteit van de verschillende processen in de werkplaats te optimaliseren. Tijdens de verbouwing zijn drie verouderde freesmachines vervangen door een CNC-gestuurd systeem. Verder werd er een nieuw laser las-systeem geïnstalleerd en werden de voorraden aan materiaal geïnventariseerd. Ten slotte werd er nog ongeveer 1000 ton aan schroot verwijderd.

Bron en foto: MarineLink.