Vandaag is de chemicaliëntanker de Hannibal II vrijgelaten door piraten, nadat er een bedrag van twee miljoen dollar is betaald door de eigenaar. Het schip, dat onder de Panamese vlag vaart, werd op 11 november 2010 gekaapt, op ongeveer 860 zeemijlen afstand ten oosten van Somalië. Er zijn 30 bemanningsleden aan boord, die afkomstig zijn uit Tunesië, de Filipijnen, Kroatië, Georgië, Rusland en Marokko.

Het schip beschikte eerst over 31 bemanningsleden, maar op 17 december werd duidelijk dat één bemanningslid geëvacueerd moest worden, omdat hij een mogelijke blindedarmontsteking had. De Tunesische eigenaar van het schip liet weten dat de onderhandelingen over de vrijlating van het schip er hevig aan toe gingen, en dat de huidige bemanning op dit moment veilig is, en het naar omstandigheden goed maakt.

Bronnen en foto: NieuwsbladTransport en MarineLink.