Afgelopen zondag heb ik meegelopen met de Zandvoort Circuit Run. Als je deze loop nog niet kent, dan heb je vast al door dat je inderdaad over het circuit van Circuitpark Zandvoort loopt tijdens dit evenement. Ik heb meegelopen met de 12 kilometer, maar er waren ook ‘Kidsruns’ en mogelijkheden om een 5 kilometer te lopen. In dit verslag kun onder andere lezen op welke manier ik vanaf het startpunt de finishlijn bereikt had.

Het begon allemaal om 7:15 uur: de wekker ging. Oké, dat is misschien wel erg uitgebreid, maar we gingen dus al vroeg op weg, om vroeg op het circuit aan te kunnen komen. Eenmaal aangekomen liepen we het terrein op, en was het nog niet bepaald druk. We besloten naar het paddock te gaan, en te gaan kijken naar de ‘Kidsruns’. Vanaf het dak van het paddock hebben we ook naar de overige afstanden gekeken, en aardig wat foto’s gemaakt. Het was toen overigens ineens wel veel drukker!

Na zo’n vier uur op het circuit te hebben staan kijken naar andere lopers, was het dan eindelijk tijd om zelf in actie te gaan komen. Na een paar warming up-rondjes, ging ik naar het juiste startvak, namelijk vak Blauw. Tien minuten na de wedstrijdloop was onze start, en die verliep vlekkeloos. Overal langs het circuit stonden toeschouwers, en om de zoveel honderd meter stond er een DJ muziek te draaien. Via een aantal bochtige en krappe weggetjes gingen we het circuit af, en gingen we richting het strand.

Op het strand begon de loop pas echt eigenlijk. Eerst vrij steil naar beneden over een stenen pad, maar daarna meteen vol het losse zand in. Gelukkig was het net vloed geweest, dus was er een stuk nat zand op het strand. Daar ging iedereen dus op lopen, wat inhalen wel zwaar maakte door dat iets lossere zand. Na zo’n 3 kilometer was het weer tijd om het strand te verlaten, en wel via zo’n zelfde steile helling, alleen deze was helemaal van los zand. Dit vond ik het zwaarste stuk van het hele parcours, en ik moest zelfs even flink inhouden en bijkomen op de boulevard. Na een paar honderd meter iets langzamer te hebben gelopen, kon ik echter weer iets versnellen.

Na het strand was het tijd om Zandvoort zelf in te gaan. Er stonden veel mensen langs de kant, en er was ook veel muziek. Dit zorgde voor een hele leuke sfeer, als je het mij vraagt. Bij de passage van het 11 kilometer-bord, had ik nog even al mijn energie bij elkaar weten te halen, om na 0:59:44 over de eindstreep te komen, na een kort sprintje. 12 kilometer nét onder het uur dus. Doel gehaald, en ik ben er erg blij mee. Ik kan iedereen deze loop aanbevelen, zeker als je eens op een uniek parcours wilt lopen. Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij!