Het is de laatste weken wat stil van mijn kant. Ik heb echter zeker niet stil gezeten, want vorige week was de derde tentamenweek van dit jaar. Omdat ik daar alle aandacht aan wilde geven, heb ik de website even gelaten voor wat het was. Deze week zal ik waarschijnlijk te horen krijgen of al die aandacht aan de verschillende vakken voldoende was. Spannend!

Het is vandaag dinsdag, dus het was weer tijd voor de wekelijkse Elektrotechniek praktijk-les. We zijn nu ongeveer halverwege het tweede opdrachtenboekje. Vandaag hebben we daar twee van de totaal twaalf opdrachten uit gemaakt, dus dat schiet lekker op. We gingen eerst met de éénfase-inductiemotor aan de slag, en daarna maakten we een opdracht met een éénfase-wisselstroomseriemotor. Dat is een hele mond vol!

De foto bij dit bericht is echter van de laatste opdracht die we gemaakt hadden; het fouten opsporen van een omkeerschakeling. Bij deze opdracht hebben we een speciaal paneel gebruikt, die bepaalde fouten kan simuleren. Het is natuurlijk de kunst om de fout zelf op te sporen, maar deze keer veroorzaakten we zelf de fouten, keken we naar de consequenties, en analyseerden we de storing verder. Leuke opdrachten altijd, die met die ‘spaghetti’-schakelingen!