De United Arab Shipping Company, of kortweg UASC, heeft in Zuid-Korea haar eerste ulcs van 13.100 teu in ontvangst genomen. Het schip zal onder de naam Umm Salal gaan varen, en in de eerste vier maanden van 2012 zullen acht zusterschepen worden opgeleverd. Al deze schepen zijn in juni 2008 door UASC besteld bij Samsung Heavy Industries. Dit was net voor het uitbreken van de economische crisis, waardoor aan deze aankoop een prijskaartje hangt van in totaal anderhalf miljard dollar.

De Umm Salal zal gaan varen in de AEX7/FAL2-dienst van China Shipping. De rederijen Evergreen en CMA CGM zullen beide voor deze dienst ook een schip leveren. Als alle negen containerreuzen opgeleverd zijn, dan zullen deze allemaal in een UASC-dienst tussen Noord-Europa en het Verre Oosten gaan varen.

De naam van het nieuwe recordschip verwijst overigens naar een gebied in Qatar, dat bekend is omwille van de vele historische gebouwen die daar te vinden zijn. De Umm Salal werd gedoopt door de vertegenwoordiger van Qatar in de raad van bestuur van de Arabische rederij, sjeik Ali Bin Jassim Al Thani. Na de doop werden de traditionele groepsfoto’s genomen. De Umm Salal zal op 3 juni de Rotterdamse haven aanlopen, waarna ze aan zal meren bij de ECT op de Maasvlakte.

Bron en foto: NieuwsbladTransport.