De laatste week ontbreekt het een beetje aan nieuws over piraterij, en ik hoop maar dat dat een goed teken is. Er is wel nieuws over een anker van een oud piratenschip. Dit anker zou door onderzoekers zijn aangetroffen op zo’n zes meter diepte, in een scheepswrak op de zeebodem voor de kust van de Amerikaanse staat North Carolina. Vermoedelijk gaat het om het 3,3 meter lange anker van het vlaggenschip van de piraat Zwartbaard. Volgens archeologen zou het om het anker van de Queen Anne’s Revenche gaan, die in 1718 zonk.

Het vlaggenschip zou 5 maanden voordat Zwartbaard in een gevecht om het leven kwam, gezonken zijn. Zwartbaard, die waarschijnlijk in het echt Edward Teach heette, kwam uit Bristol. Van 1716 tot 1718 was hij als piraat actief in het Caribisch gebied tussen en langs de oostkust van Noord-Amerika. Hij heeft tijdens zijn rooftocht van 18 maanden ten minste 20 schepen gekaapt. Zijn bijnaam heeft hij gekregen, doordat Zwartbaard naar verluidt een angstaanjagende verschijning was met een lange, zwarte baard. Ook was hij altijd zwaar bewapend. Het gevonden anker is nu in de Verenigde Staten aan land gebracht.

Bronnen: NU.nl en Wikipedia, en foto.