Op 30 april is de 174 meter lange tanker de Gemini gekaapt door piraten. Dit gebeurde op ongeveer 180 zeemijl ten oosten van de Keniaanse stad Malindi. De tanker van 20.989 tonne, die onder de vlag van Singapore vaart, was vanuit Kuala Tanjung, in Maleisië, onderweg naar de haven van de Keniaanse stad Mombassa. Het schip heeft 25 bemanningsleden aan boord, waarvan vier Koreanen, dertien Indonesiërs, drie uit Myanmar en vijf Chinezen. Het is niet bekend hoe de bemanning er op dit moment aan toe is. EU NAVFOR houdt de situatie in de gaten.

Toch is er verder nog wat beter nieuws uit de wereld van de piraterij op zee, want piraten hebben afgelopen zondag de ‘bulk carrier’ de Sinar Kudus vrijgelaten. Dit schip werd op 16 maart door de piraten gekaapt. Dit betekent dat het onder de Indonesische vlag varende schip 46 dagen door de piraten is vastgehouden. Het schip was oorspronkelijk onderweg van Singapore naar Egypte toen het gekaapt werd. Het schip, dat op de foto bij dit bericht te zien is, vaart nu naar een veilige haven.

Bron en foto: MarineLink.