Het Hit And Run Container-team, of kortweg HARC-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, de Douane, en FIOD, heeft in een container in de Rotterdamse haven 2500 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt in dozen, die tussen de dozen met perziken in blik verstopt waren. De container is per containerschip in Rotterdam gebracht, en is afkomstig uit Ecuador. Het HARC-team kwam de container met drugs op het spoor na een tip. De container zelf kwam op 12 juni aan in de haven. Drugshonden van de Douane werden langs de container gestuurd, en gaven aan dat er iets verdachts in de container zat.

De container werd hierop door de scan gehaald, en bij deze scan werden de dozen met cocaïne ontdekt. Na verder onderzoek zijn er inmiddels vijf verdachten aangehouden. Vier van hen werden op 23 juni in Den Haag ingerekend. Het gaat om vier mannen van 40, 50, 56 en 59 jaar uit Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Deze vier zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De vijfde verdachte is een 32-jarige man uit Amsterdam, en is dinsdag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De onderschepte cocaïne heeft overigens een groothandelswaarde van ruim 80 miljoen euro, en is inmiddels vernietigd.

Bron en foto: Openbaar Ministerie.