Vanmiddag voer ik in mijn rubberboot over het Veerse Meer, tot mij iets opviel: een zeilboot lag stil, en wel heel dicht bij een rode boei van het laterale betonningsstelsel. Ik ging er even naartoe, om te kijken wat er precies aan de hand was. Het bleek dus dat de zeilboot, varend onder de Belgische vlag, áán de boei vast lag. Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben, maar ik mag toch aannemen dat het niet met opzet was. Een andere boot kwam ook op de zeilboot af, en bood aan om even te helpen. Deze boot gaf een lijntje over, en sleepte de zeilboot een stukje naar achteren, zodat één van de Belgen op de zeilboot de boot los kon maken van de boei.

Het probleem was dus vrij snel verholpen, en dat was maar goed ook, want het was best druk op het Veerse Meer. Tientallen motorboten, zeilboten en windsurfers. Het was dan ook super lekker weer, op de harde wind na. Een rubberbootje in combinatie met een harde wind (wat natuurlijk leidt tot hoge golven) is in de meeste gevallen niet zo’n goed plan. Voor de wind of tegen de wind in varen ging wel, maar wanneer ik het bootje schuin tegen de wind in draaide, vloog het water de boot in. Gelukkig droogde het met die zon vrij snel weer op. Ik kan in ieder geval wel bevestigen dat het water in het Veerse Meer nog steeds zout is!