Het stond al een paar weken op mijn agenda: vandaag naar Rotterdam gaan om daar twee schepen van de Holland America Line te fotograferen. De dag begon wat somber met erg veel bewolking, maar het zou opklaren. Gelukkig deed dat het ook, want toen ik net in Rotterdam aan kwam, begon de zon door te breken. Ik was eerst naar de Erasmusbrug gelopen, om daar beide schepen aan de Wilhelminakade te zien liggen. Ik heb geprobeerd om vanuit zoveel mogelijk hoeken foto’s te maken, maar vanaf de Zuid-kant foto’s maken was erg lastig, want daar kon je er helaas bijna niet bij komen. Na een rondje over de brug, ben ik naar de Willemskade gegaan, waar ik ook een aantal foto’s gemaakt heb: mét zon!

Na de Willemskade nam ik de tram richting school, want ik wilde namelijk op de Lloydkade gaan staan om foto’s van het echte vertrek van beide schepen te maken. Na zo’n drie kwartier was het dan eindelijk zo ver: er was beweging te zien. De Ryndam draaide eerst, en vertrok. Daarna was het de beurt aan de Rotterdam, die werd begeleid door een waterspuwende RPA. Dit zorgde voor mooie plaatjes, en voor wat verkoeling (de wind stond mijn kant op!). Helaas waren de laatste foto’s tegen de zon in, alhoewel het wel mooi was om beide schepen toch nog bij elkaar te kunnen zien. Nadat ze uit zicht waren, ging ik weer op huis aan.

Voor meer foto’s, kijk op mijn Flickr-profiel.