Gisteren is het me niet gelukt om foto’s te maken van de Endeavor, omdat de dag zeer regenachtig begon. Ik wilde het risico niet nemen om toch mijn nieuwe camera mee te nemen (het is geen onderwater-camera), en het zouden dan bovendien ‘grijze’ foto’s worden. Vandaag zou ik sowieso al m’n camera meenemen, dus ik heb vanochtend meteen meer foto’s gemaakt van het schip van JR Shipping. De Endeavor, een containerschip van 136 meter lang, ligt nu al bijna een week aan de kade bij het STC. Het schip is 22 meter breed, en heeft een diepgang van 6,9 meter. Volgens de website van JR Shipping beschikt het schip over een capaciteit van 750 teu, en is het schip uitgerust met een MaK Diesel 8M43, die 7200kW kan leveren. Het blijft een mooi schip, alleen jammer dat de zon niet bepaald meewerkte!

Voor meer foto’s, kijk op mijn Flickr-profiel.