Vandaag ben ik weer eens naar Hoek van Holland gegaan om schepen te spotten. We hadden vandaag geen lessen, en door de enorme drukte afgelopen dagen was ik even toe aan iets anders. In de trein op weg naar Hoek van Holland Strand heb ik nog wel even een klein opdrachtje gemaakt, zodat ik dat vanavond niet meer hoefde te doen. Rond 14:00 uur kwam ik in Hoek van Holland aan, en liep ik richting de pier. Deze keer wist ik wel de weg, dus dat scheelde. Van te voren had ik even gekeken of er wat leuks binnen zou kunnen komen, en mijn oog viel op een grote tanker van Maersk. Na een hele tijd foto’s gemaakt te hebben, vond ik het eigenlijk wel mooi geweest, totdat ik vanuit de verte een lichtblauwe tanker mijn kant op zag komen. Het was de tanker van Maersk! Had eigenlijk niet meer verwacht dat ik d’r nog zou zien, dus vond dat wel erg leuk.

De schepen bleven daarna maar komen, dus ik bleef maar foto’s maken. Het zijn uiteindelijk 347 stuks geworden (inclusief 3 video’s), wat wel vrij veel is voor nog geen drie uur. Gelukkig hield de accu het deze keer wel! Maar goed, ik heb dus flink wat schepen voorbij zien komen. Twee schepen van Stena Line kwamen voorbij; eentje ging net weg, en na een tijdje kwam er een andere Maasmond in. Verder heb ik naast de tanker van Maersk ook nog twee containerschepen gezien: de Maersk Bogor en de Jervis Bay. Ook heb ik de Britannia Seaways van DFDS weer gezien, en kwam de Eendracht na een tijdje voorbij. Ik zag in de verte al dat er een driemaster aan kwam, en had ik al het vermoeden dat het de Eendracht was. Veel schepen gezien dus, en ook mooie foto’s gemaakt, ondanks de nevel die er in het begin hing (en na een tijdje gelukkig weg ging!). Snel weer een keer!

Voor meer foto’s, kijk op mijn Flickr-profiel.