Aan het begin van de avond, rond 19:00 uur, is er een sleepboot op de Oude Maas bij Dordrecht omgeslagen. De sleepboot was samen met een andere sleepboot een duwbak van Muller Dordrecht aan het slepen. Hierbij is de boot door een nog onbekende oorzaak gekapseisd. Volgens een politiewoordvoerster waren er vier bemanningsleden aan boord. Allen hebben ze de sleepboot veilig hebben kunnen verlaten via een Waterbus.

Ik las het nieuws zelf iets na 19:00 uur op P2000. Ik ben er meteen naartoe gereden, en heb flink wat foto’s gemaakt. Toen ik aankwam waren er twee bootjes van Rijkswaterstaat, een SAR-bootje van de KNRM en blusboot de Zuid Holland van de brandweer te zien. Verder zag ik de grote duwbak van Muller, en een stuk of drie sleepboten van hetzelfde bedrijf. De omgeslagen sleepboot, die waarschijnlijk ook van Muller is, zag ik een stukje verderop pas. Er was maar een klein deel boven het wateroppervlak te zien.

Het leek erop dat verschillende mensen met kleine bootjes poolshoogte wilden gaan nemen, maar die werden weggestuurd door één van de bootjes van Rijkswaterstaat. Enkele zeilbootjes werden omgeleid, en werden erop gewezen dat de binnenvaartschepen de plaats van het ongeluk weer mochten passeren. Net toen we weg wilden gaan, was er een duiker van duik- en bergingsbedrijf W. Smit BV te zien bij het omgeslagen bootje. Het leek erop dat deze duiker de boot vast legde.

De oorzaak van dit ongeluk is dus nog onbekend, maar ik moet wel zeggen dat er flink wat wind stond en er daardoor een flinke stroming was. Het is in ieder geval goed afgelopen met de opvarenden, en dat is natuurlijk het belangrijkste. De duwbak die de sleepbootjes wilden slepen, had ik overigens eerder vandaag ergens anders zien liggen, en toen had ik er zelfs nog foto’s van gemaakt. Het was ook best raar om dat ding nu daar te zien liggen..

Voor meer foto’s, kijk op mijn Flickr-profiel.