Een 20-jarige student aan de Maritieme Academie van het ROC in Den Helder wordt sinds afgelopen weekeinde vermist op de Atlantische Oceaan. De vermissing kwam aan het licht toen de stagiair op de Alaskaborg van rederij Wagenborg niet kwam opdagen voor zijn wacht zaterdagochtend. De Alaskaborg bevond zich op dat moment in de buurt van het Canadese Newfoundland. De kapitein van het schip ging meteen rechtsomkeer toen de vermissing gemeld werd. Samen met zeven andere schepen en enkele vliegtuigen van de Canadese Kustwacht werd naar de stagiair gezocht, maar helaas tevergeefs. Na vijftien uur zoeken, werd de zoekactie gestaakt.

De rederij vermoedt dat de student ‘s nachts door nog onbekende oorzaak overboord is gevallen. Ten slotte meldde de Canadese Kustwacht dat door het mistige weer het zicht en dus ook de zoekactie zelf belemmerd werd.

Bronnen: Noordhollands Dagblad en Canada.com.