Vandaag ben ik weer eens schepen wezen spotten, maar deze keer voor de verandering eens op de Maasvlakte. Hier ben ik volledig met het openbaar vervoer en de benenwagen naartoe gegaan, waardoor ik er ongeveer drie uur over gedaan heb om op de vooraf geplande plaats te komen. Misschien wat lang, maar ach, ik had toch een vrije dag! Eenmaal aangekomen bij Slag Maasmond, viel het meteen al op dat het vrij rustig was qua scheepvaart. Dit bleef helaas de hele dag een beetje aanhouden, wat wel jammer is na al die moeite ‘s ochtends.

Toch heb ik de 350 meter lange Hanjin Korea nog op de foto kunnen zetten. Dit containerschip was al vanuit de verte zichtbaar, maar na een tijdje verdwijn ze achter de dijk. Na ongeveer drie kwartier kwam ze gelukkig weer achter de dijk vandaan. Ook kwam er een schip van DFDS, de Suecia Seaways, voorbij, en heb ik een schip van JR Shipping vanuit het Calandkanaal de Nieuwe Waterweg op zien draaien. Ten slotte kwam ook de Stena Hollandica voorbij, heb ik meerdere bootjes van Havenbedrijf Rotterdam gezien, en bleven de loodsbootjes maar heen en weer varen. Na een aantal uur was het weer tijd om richting huis te gaan, en wel met de Fast Ferry van de RET naar Hoek van Holland. Het was dus best zonde dat het zo rustig was, maar aan het weer lag het in ieder geval niet!

Voor meer foto’s, kijk op mijn Flickr-profiel.