Een enorm middenstuk van het eerste ‘Queen Elizabeth Class’-vliegdekschip heeft eergisteren de scheepswerf van BAE Systems in Govan, Verenigd Koninkrijk verlaten. Op zich is dit natuurlijk niet opmerkelijk, maar tegelijkertijd zijn er vanuit diezelfde scheepswerf ook zo’n 50 wielrenners vertrokken. Samen met de enorme bonk staal van 8000 ton gaan ze de strijd aan om te proberen als eerste in Rosyth aan te komen, waar het vliegdekschip geassembleerd zal gaan worden. De wielrenners halen door middel van deze prestatie geld op voor de ‘Royal Navy’ en de ‘Royal Marines Charity’.

Het enorme gevaarte is op dit moment nog onderweg via de noordkust van Schotland. De verwachting is dat het middenstuk aanstaande zondag in Rosyth aankomt. Op maandag 29 augustus, ruim een week later, zal het deel van de romp voor het eerst te water gelaten worden door middel van een afzinkbare barge. Daarna zal er verder gebouwd gaan worden. De wielrenners hopen aanstaande zaterdag al op de eindbestemming aan te komen, wat dus een dag eerder is dan de 8000 ton staal. Het doel van de uitdaging is om meer dan 10.000 pond in te zamelen. De route gaat door het noorden van Schotland, en zal onder andere het uithoudingsvermogen van de wielrenners testen, want er zal alleen worden gestopt om te overnachten.

Bron en foto: MarineLink.