Groot bezoek vandaag in Rotterdam, want cruiseschip de Queen Elizabeth lag namelijk van 08:00 tot 17:00 uur aan de Wilhelminakade. Het plan was om ook bij haar binnenkomst al aan de Lloydkade bij het STC te gaan staan om haar op de foto te zetten, maar dit mislukte doordat ze veel vroeger binnen was dan gepland. Ook haar vertrek wilde ik graag op de foto zetten, en dit leek eveneens lastig te worden, aangezien we pas officieel om 17:10 uur uit waren: tien minuten na haar geplande vertrek. We waren echter al eerder klaar, dus deze keer lukte het wel.

Toen we beneden kwamen, vertrok echter ook vrachtschip Leah, die al aan de Lloydkade lag. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker, dat er schepen vertrekken, maar deze keer was bijzonder: het schip werd meteen begeleid door twee sleepboten van Kotug. Normaal vertrekken de schepen aan de Lloydkade gewoon op eigen kracht.

Nadat de sleepboten met het vrachtschip vertrokken waren, was het wachten op de Queen Elizabeth. De geplande vertrektijd van 17:00 uur werd niet bepaald gehaald, want rond 17:15 uur kwamen de roeiers pas voorbij om d’r los te gooien. Rond 17:45 uur kwam er dan eindelijk beweging: de Queen Elizabeth vertrok van de Wilhelminakade. Begeleid door onder andere RPA10 met draaiende waterkanonnen, vervolgde het cruiseschip haar reis. In totaal heb ik zo’n 100 foto’s gemaakt, en de mooiste hiervan kun je vinden op mijn Flickr-profiel. Het was even wachten op dat ene leuke moment, maar het was het meer dan waard!