Afgelopen vrijdag is het ‘multipurpose’-schip de Estime officieel door scheepswerf Chowgule in India aan JR Shipping overgedragen. De Estime is het zusterschip van de Esprit, die eerder dit jaar, op 21 juni, werd afgeleverd. Met de oplevering van beide schepen heeft de rederij weer een paar belangrijke en concrete stappen gezet voor de in 2008 ingezette diversificatiestrategie. In 2008 had JR Shipping namelijk onder meer de keuze gemaakt voor een diversificatie in de markt voor ‘multipurpose’-schepen. Het doel is om geleidelijk een vloot op te bouwen van moderne ‘multipurpose’-schepen, die uit verschillende klassen bestaan en allen diverse inzetmogelijkheden hebben.

De Estime zelf is een compact ‘multipurpose’-schip met flexibele beladingsmogelijkheden. Het schip kan bijvoorbeeld worden beladen met diverse soorten droge lading, maar ze kan ook zware lading of hout vervoeren. Bovendien is de Estime (en natuurlijk ook de Esprit) met een capaciteit van 4.450 ton uitstekend inzetbaar in Europa.

Na de recente opleveringen bestaat de vloot van JR Shipping nu in totaal uit 25 schepen.

Bron en foto: JR Shipping.