Vandaag ben ik wezen experimenteren met mijn digitale camera, om te kijken waar deze allemaal toe instaat is. Dit wilde ik al voor de vakantie gaan doen, maar doordat er flink wat voorbereiding voor nodig was, kwam het er niet echt van. Vanochtend had ik wel de tijd om alles klaar te maken, dus later vanmiddag was het alles bij elkaar zoeken, en gaan. Het plan was om een ‘time-lapse’-video te gaan maken: heel veel foto’s van een paar uur heel snel af laten afspelen in een video. Het resultaat is hierboven te bekijken.

In de video zie je het rivierenkruispunt van de Oude Maas, de Noord en de Beneden-Merwede. Af en toe was het er vrij druk, maar er waren ook momenten dat je helemaal geen activiteit op het water zag. De tijd tussen de eerste en de laatste foto bedraagt ongeveer twee uur. In de video worden deze foto’s echter in minder dan een minuut afgespeeld. Als het meezit maak ik morgen nog zo’n video, want ik ben zeer tevreden over het resultaat!